Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο του ΕΣΔΑΚ για την Κυκλική Οικονομία

Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο του ΕΣΔΑΚ για την Κυκλική Οικονομία

Στο Ηράκλειο θα χτυπάει την ερχόμενη Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου

η καρδιά της Κυκλικής Οικονομίας, με αφορμή το Συνέδριο με θέμα «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία», που διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.)

Συνέδριο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Στο 2ήμερο Συνέδριο, θα παρευρεθούν κορυφαίοι ομιλητές από τους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου, αναπτύσσοντας τις διεθνής τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές του τομέα. Οι εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χ. Μαμουλάκη

Βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη ενός Συνεδρίου που θα συγκεντρώσει όλους τους φορείς που μπορούν και αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Στέλνουμε έτσι ένα δυνατό μήνυμα από το Ηράκλειο τονίζοντας την αποφασιστικότητά μας να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο και εργαλείο, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να κάνουμε την Κυκλική Οικονομία κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Με βασικό σκοπό το να υπάρξει ευρεία ενημέρωση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, αλλά και να αναδειχτούν οι ευκαιρίες που αναδύονται από την αλλαγή του θεσμικού και χρηματοδοτικού πλαισίου των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, περιμένουμε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν και θα αποτελέσουν έναν πολύτιμο οδηγό για την Αυτοδιοίκηση

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, που έθεσαν το Συνέδριο υπό την αιγίδα των κορυφαίων αυτοδιοικητικών θεσμών του τόπου μας, όπως επίσης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη συνεργασία μας.

Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες Thalis Environmental Services και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΕΙΑΚΗ, χορηγοί οι εταιρείες VKC, SYCHEM και J&P άβαξ και υποστηρικτές οι εταιρείες Citipost, KAFSIS και Helesi Περιβαλλοντική.